Yüksekova Halkın Sesi / Hakkari
Mahalle sakinleri, su deposunun kaldırılıp yeniden yapılmasını talep ediyor. Belediye görevlilerinin verdiği sözlerin yerine getirilmediğini belirten vatandaşlar, su deposundan çıkan maddelerin temizlendiğini ancak sağlıklı bir deponun yapılması gerektiğini ifade ediyor. Mahalle sakinleri, suyun önemine vurgu yaparak, normal ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını ve bu durumun insan sağlığını tehlikeye attığını belirtiyor.

İlgili birimler için İnsan sağlığı önemli olmadığı belirten Mahalle sakinlerinden Mazlum Tekçe, Hakkari belediyesinin çözüm bulmasını istiyor.

Tekçe; Karşıya Mahallesi Çalke, Pirodan, Katramas, Çölemerik Meslek Yüksek Okulu ve Civarı Yaklaşık bin 250 Hanenin Su İhyacının Karşılandığı Su Deposunun Hali İçler Acısı Defalarca Muhtarlık Adına Şahsi Ve Bireysel Sözlü Ve Yazılı Bakım Onarım Talebinde Bulunduğumuz Su Deposunun hali bu. Su Sıkıntısı Var Evet, Ama Maşallah Sizlerde İhale Sıkıntısı Yok. Sözde Periyodik Bakımı Yapıldığı Söylenilen Su Deposunun Bakımıda Mahalleli Tarafından Yapılıyor. Hiç bir şey insanın sağlığından daha önemli değil çözüm bulunsun artık''

Editör: Erkan Çobanoğlu