HAKKARİ- Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Işık ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz,
Hakkari Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ile pansiyonunda yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarını yerinde görmek üzere pansiyonda incelemelerde bulundu.

3Dc77Cab 8624 4D74 93E5 E80Dae373A4B
Eğitim Müfettişleri Başkan Vekili Sibel Tok ve Şube Müdürü Sabah Saklı’nın da hazır bulunduğu okul ziyaretinde konulan Vali Yardımcısı Işık, “Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisemiz ile pansiyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın “Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP)” kapsamında, tadilat ve yenileme çalışmalarıyla öğrencilerimiz için daha yaşanılır bir ortam haline getirildi. Bu kapsamda, okuldaki tüm etüt salonları yenilendi. Yemekhanede bulunan eksikler giderilerek okulun bir alanı da şark köşesine çevirildi. Ayrıca pansiyon odaları ile tüm koridorlara halılar döşendi ve pansiyonumuz, öğrencilerimize ‘ev konforunda’ hizmet vermeye başladı. Gayemiz ailelerinden uzakta yaşayan öğrencilerimizi bir nebze de olsa ev ortamına kavuşmalarını sağlamak hatta bazı alanlarda, evlerinde dahi olmayan imkânları öğrencilerimize sunmaktır. Öğrencilerimize hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 
1C71100B E3A9 4113 9Ca4 4F0F976F9Ec5

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da, “PİGEP projesi kapsamında, okulumuza güzel bir ödenek geldi ve her salona halı aldık. Yemekhanemizi yeniledik, yeni yaşam alanları oluşturarak öğrencilerimizin vakitlerini daha güzel geçirebilmelerini sağlamaya çalıştık. İlimizde, yenilikçi, teknolojik, çağdaş ve öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışımızla kendimizi yenilemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Her şey Hakkarili gençlerin daha iyi eğitim-öğretim ortamlarına kavuşmasını sağlamak için. Böylece öğrencilerimiz, etütlerini, kendilerine ayrılan kabinlerde yapma fırsatına kavuştular. Bu kapsamda bakanlığımızın ilgili birim amirlerine şükranlarımızı sunuyorum. Pansiyonun yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. 
1C71100B E3A9 4113 9Ca4 4F0F976F9Ec5
Tadilat hakkında bilgi veren Okul Müdürü Metin Durak ise, “Pansiyonumuzun yemekhanesi, dinlenme odası, ziyaretçi odası ve tuvaletlerinde, yeni düzenlemeler ve tadilatlar yapılarak daha kullanışlı hale getirildi. Yapılan tüm bu yeniliklerin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyor, bugün teşrifleriyle bizleri onurlandıran Vali Yardımcımız Sayın Abdulkadir Işık’a ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Sayın Nurettin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz”ifadelerini kullandı.

0Ea9D7C4 8Ab0 4286 860A 3C7C86De9C8B

B2Ec8C95 B957 41A8 A1Af 81C3C4E60D7B

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ