Olay, 24 Ağustos'ta Alanya'da bir otelde meydana geldi. Tatilini eşi ve 2 çocuğuyla Alanya'da yapan Hakkarili hemşire Hanım Kaya Orakcı, otelin havuz kenarında şezlongda oturduğu sırada, çatıdan 40x40 santimetre büyüklüğündeki baca kapağı rüzgarın etkisiyle yerinden çıktı. Kapak, yaklaşık 20 metreden Hanım Kaya Orakcı'nın üzerine düştü. Başına ve beline isabet eden baca kapağından yaralanan Orakcı, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada tedaviye alınan 37 yaşında, evli ve iki çocuk annesi olan Hanım Kaya Orakçı 5 gün sonra hayatını kaybetti.

Orakçı'nın cenazesi, Alanya'dan uçakla Van'a, oradan da kara yoluyla Hakkari’ye getirildi.  Merzan Mahallesi'nde bulunan aile mezarlığında yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde, Orakçı dualarla toprağa verildi. Cenazeye Ak Parti Hakkari il başkanı Av. Zeydin Kaya, kurum müdürleri, STK temsilcileri, yakınları ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende gözyaşları hâkim olurken, acılı aile ve dostları Hanım Kaya Orakçı'yı son yolculuğuna uğurlamanın hüznünü yaşadı.

74-140

73-124

72-216

70-568

Muhabir: VİYAN ORHAN - MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ