Siyaset

İdris Baluken'den 'çözüm süreci' açıklaması: 'Gelişim göstermesini temenni edebiliriz'

Bİr dönem HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, "çözüm sürecinin kriminalize edildiği 9 yıllık bir dönemden sonra bu gelişmeyi olumlu görüyorum" dedi.

Abone Ol

Bİr dönem HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, n''yeni çözüm süreci'' tartışmalarını değerlendirdi. Son gelişmelere yeni bir süreç demenin mümkün olmadığını vurgulayan Baluken, "'Süreç sancısı' tanımı daha doğru olur kanaatindeyim. Bu sancı, vücutta ihtiyaç duyulan bir şeyin yokluğuna bağlı olarak ortaya çıkan sancılar misali çözüm sorunsallığına işaret edebildiği gibi miadı yaklaşmış bir doğumun habercisi de olabilir” dedi.

Gelişmelere dair temennilerinin ikinci olasılığın gerçekleşmesi, olduğunu ifade eden Baluken, “Yaşanan gelişme ve tartışmalardan sonra yeni bir sürecin şekillenmesidir. Her durumda çözüm sürecinin kriminalize edildiği 9 yıllık bir dönemden sonra bu gelişme ve tartışmaların başlamış olmasını olumlu görmekteyim” diye konuştu.

"CHP BASKILARA DİRENÇ GÖSTERMELİ"

Bahçeli’nin söylem ve davranışlarına ilişkin “Şu aşamada ne görmezden gelinebilecek ne de tümüyle olumlanabilecek bu tutumun yapıcı düzeyde gelişim göstermesini temenni edebiliriz” diyen Baluken, CHP’nin bu süreçte alabileceği role ilişkin “Çeşitli kliklerden veya parti dışındaki bir takım ulusalcı çevrelerden gelecek olan statükocu ve sığ baskılara karşı, CHP yönetimi yeterli direnci gösterirse, sadece Kürt meselesinde değil, Türkiye’nin pek çok temel meselesinde önemli bir çözüm ivmesi yakalanabileceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.