Son günlerde kamu sektöründe yapılacak tasarruf önlemleri gündemdeyken geçen yıl depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Anadağ Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun yapım işi kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulduğu iddia ediliyor.  

2024 yılında yapılması planlanan okulda eğitim gören 500’e yakın öğrenci ise köyde bulunan anaokulu ile sağlık ocağında eğitim görmek zorunda kalıyor.

Köy sakinleri okulun yapım işinin İhaleye çıkarılmasına rağmen durdurulduğu iddiasında bulunarak yetkililerden okulun yapılmasını istedi.

Köy sakinleri, öğrencilerinin nitelikli eğitim alamadıklarını söyleyerek okulun biran önce yapılması gerektiğini belirtti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TAŞIMALI EĞİTİME GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ”

Köylerinin ilçeye 30 kilometre uzaklıkta olduğunu ayrıca köy yollarının bozuk olduğunu aktaran köy halkı öğrencilerinin taşımalı olarak Derecik merkeze göndermek istemediklerini de vurguladı.

“ÖĞRETMENLER ANASINIFINDAN ÇIKTIKTAN SONRA 2 KİLOMETRE ÖTEDE SAĞLIK OCAĞINDA DERS VERMEK ZORUNDA KALIYOR”

2023 tarihinde yeni okulun projesinin tanımlandığını hatırlatan Köy Sakini Vedat Eren, “Okulun ihalesi ve ödeneği de tamamlandı. Sözde bu sezon başlanacaktı ve bir sene içerisinde bizlere teslim edilecekti. Fakat 26 Mayıs tarihine geldik. Okul sezonu bitti ama kimse de ne ses var ne seda. Yetkilerimize sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Öğrencilerimiz mağdur. Öğrencilerimiz köyde bulunan anasınıfı ve 2 kilometre uzaklıkta bulunan sağlık ocağında sabah ve öğlen iki öğün olarak ders zorunda kalıyorlar. Öğretmenler anasınıfından çıkıp 2 kilometre yürüyüp sağlık ocağına gidip ders vermek zorunda kalıyor. Bu durumdan hepimiz çok rahatsızız. Yetkiler ihale yapıldı diyor ama bir türlü başlanılmadı” dedi.

“SÜREKLİ BİZİ OYALIYORLAR”

Veli Hadi Eren ise, “Devletimize sesleniyoruz. Bize sahip çıksın. Kıştan beri bekliyoruz. Sürekli bizi oyalıyorlar. Eskiden sağ olsun Mehmetçik bize okul yapmıştı.  Çocuklarımız eğitim görüyordu. Fakat şimdi ise okulumuz yıkıldı ve ihale yapılmasına rağmen hala yapılmadı. Öğrencilerimiz sıkışık bir şekilde sıralara oturup eğitim görüyor. Yetkililer bize yardımcı olmalılar” ifadelerini kullandı.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ