Bir mekanında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Kaya, geçen hafta Ankara’da farklı bakanlıklarla yapılan görüşmeleri değerlendirdi.

Başkan Kaya, Ankara’da Hakkari Valisi Ali Çelik ve ilçe ile belde belediye başkanları ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakanlıkların ve ilgili birimlerin Hakkari için talep ettikleri sorunları basın mensupları ile paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Kaya, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

‘’ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaptığımız görüşmede  ve Gençlik ve Spor Bakanlığında yaptığımız görüşmelerde çok Hakkari’miz açısında çok kıymetli dönüşüm durumları söz konusu oldu.  Güzel dönüşler aldık. Bildiğiniz üzere Hakkari Belediye binasının depreme dayanıksız olması nedeniyle bina yıkılıp , yeri park alanı haline geldi. Kentimizde bir millet bahçesi olmaması ve insanlarımızın aileleri ile birlikte oturabileceği bir alana ihtiyaç duyulduğunda ve yine Hakkari’mizde araç park sorunu yaşadığımız için oradaki belediye arsa ile arka tarafta kalan milli eğitime ait arsaları birleştirerek orada 5 bin metre kare üzerinde kentin en kıymetli yerinde ve merkezinde bakanlıkta alınan bir kısmı hibe ve bir kısmı kredi ile birlikte bir katı otopark ve parkın bir kısmında kapalı çarşı yapma imkanına sahibiz. Hakkari Belediyesi için   İlbank A.Ş tarafından Atıksu Ve Kanalizasyon İhalesine çıkılacaktır. 2025 Mart Ayında altyapı imalatları için hibe ve kredi desteği verildi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından eski Belediye binası ve Milli Eğitim arsası olan yaklaşık 5 bin metrekare üzerinde,  yer altı 1 kat otopark, mescit ile lavabolar ve üstü Millet Bahçesi için hibe ve kredi desteği derildi. Ayrıca kıraathane TOKİ Başkanlığımız tarafından yapılacaktır. 

 Türkiye Çevre Ajansı tarafından sıfır atık için hibe desteğinde bulunuldu ayrıca Hakkari Belediyesi için Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet Vidanjör, Yine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine 1 adet Vidanjör hibe desteği sağlanacak. 

İl Özel İdaresince Depin Mevkide kurduğumuz Asfalt Pilent Makinasına ek olarak, 2025 Mart ayında İlbank A.Ş tarafından Şemdinli, Derecik İlçelerimiz ve köylerimize hitap edecek Asfalt Pilenti kurulumu için hibe desteği alındı.
Şemdinli İlçe Belediyemiz için Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlemesi için hibe desteği, ve yine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından kırıcı aparatı dahil 20 tonluk Eskavatör,hibe edilecek.

Büyükçiftlik Belde Belediyemiz için, Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlenmesi, yol ve kaldırım imalatları için belediyemize hibe desteğinde bulunulacak ve ayrıca çevre yönetimi genel müdürlüğü tarafından Lastikli loder,hibe edildi.

Esendere Belde Belediyemiz için, Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlenmesi, yol ve kaldırım imalatları için hibe desteği elde edildi.

Durankaya Belde Belediyemiz için, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından belediye hizmet binası yapımı için hibe desteği ve ayrıca beldemiz için Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlenmesi, yol ve kaldırım imalatları için hibe desteği sağlandı.

Çukurca İlçe Belediyemiz için, Türkiye Çevre Ajansı Tarafından çevre düzenlemesi için hibe desteği ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından lastikli ekskavatör verilecektir.

TOKİ Başkanlığımız tarafında   Hakkari Merkez, Yüksekova ve Çukurca için yapılacak olan konutların yapımı hızlandırılacaktır. Ayrıca; 317 adet TOKİ konutunun bir an önce yapılması için talebimizi ilettik ve talebimiz olumlu karşılanmıştır. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ziyareti ile vatandaşlarımız için, Gupsi mevkinde bulunan jandarma tahsisli arsada 317 adet TOKİ konutunun yapımı hemen başlanacaktır. 70 adet askeri lojmanları bir an önce teslimi için talimatlar verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hakkari’de hayata geçirilecek projeler ele alındı. İlimiz Merkez için, 1250 metrekare alana sahip 250 seyirci kapasiteli beton prekast Spor Salonu yapılması ve yine 2500 metrekare alana sahip sporcu fabrikası gençlerimizin yetişmesinde önemli etken olacak ferdi spor salonunun yapılması ayrıca 2 adet kapalı halı saha yapılması talimatı verildi.  Durankaya Belde Beldemiz için,  bir adet mahalle tipi spor salonu yapılması, Esendere Beldemiz için, kapalı halı saha, bir  mahalle tipi spor salonu yapılması ve 466 m2 alanı kapsayan butik gençlik merkezi yapılması, Büyükçiflik Beldemiz için, kapalı halı saha branda onarımın yapılması ve ayrıca tip spor salonu onarımı yapılması, Şemdinli İlçemiz için, 2.500 m2 alana sahip 4 katlı ilçe tipi gençlik merkezi yapılması, Çukurca İlçemiz için, 1250 m2 alana sahip 250 seyirci kapasiteli beton Prekast Spor Salonu yapılması talimatları verildi. Yazıları iki gün önce ilgili kuruma verildi ve yapım süreci hemen başlanacaktır.

Organize sanayi bölgesine ait yol, yağmursuyu, İçme suyu, Atıksu, Telekom, ENH VE YG-AG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşşekil altyapı yapım işi ihale edilmesi konusunda talimat verildi. 

Sayın Bakan Yardımcılarımız Münir Karaoğlu , Sayın Bülent Turan, Sayın Av. Mehmet Sağlam’ı ziyaret ettik. İlimizin genel refahı, kalkınması konuları ile ilimizde yapılacak projelerle ilgili talep ve desteklerini istedik.

Belediye başkanlarımızla birlikte AK Parti Genel Merkezi ziyaretinde  AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız; Tanıtım Ve Medya’dan Sorumlu Genel Başkanımız Sayın Hamza Dağ, Aile Ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya,  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ettik.

Ziyaretlerimizde ilimizin genel durumu, devam eden ve yapılması planlanan projeler ile ilimizde yapılması planlanan tekstil fabrikaları için iş insanlarının, firmalarını bölgeye yönlendirilmesi konularında destek ve taleplerimizi ilettik. 

İlimize ve bölgemize bu güzel hizmetleri sağlayan başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Genel Merkezimize, valimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.  Hakkari halkı hizmetin en iyisine layıktır ve bizde elimizde geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 

İlimize, ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım.

Programa AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş , AK Parti Hakkari İl Başkan Yardımcısı ve AK Parti İnsan Hakları Başkanı Avukat Sabahattin Demir, Hakkâri Gazeteciler Cemiyet Başkan Vekili Mehmet Özkan ve beraberindeki ulusal yerel medya temsilcileri katıldı.

112-22

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ