Yüksekova’da yıllardır birçok vatandaş yaşadıkları mahallelerde internet altyapısı olmadığı için internete erişemiyor. 2016 yılından bu yana ilçe genelinde başlatılan altyapı ve üst yapı çalışmaları ile birçok eksik giderilirken internet için atılan adımlar yetersiz kaldı.  Çalışmalar ana caddeler üzerine yoğunlaşırken, ara sokaklarda ise bitirilmedi.

İlçenin Eski Kışla Mahallesi Değirmen Caddesi 407’nci sokağında yaşayan KPSS ile Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler sabit internet hatlarının çekilmemesinden dolayı mağduriyet yaşadığını ve konuyla ilgili birçok kez dilekçeler vermesine rağmen mağduriyetin giderilmediğini aktardı.   

Fs-2

“İNTERNET OLMADIĞI İÇİNDE KENDİ İMKÂNLARIMLA KİTAPLARDAN DERS ÇALIŞIYORUM

KPSS sınavına hazırlanan Hasret Adar isimli öğrenci yaşadıkları sokakta yıllardır internet altyapısı olmadığını söylüyor.

Adar, mahallemizde neredeyse her sokakta altyapı bulunmasına rağmen bizim sokakta internet altyapısı yok. Maalesef altyapı olmadığı içinde eve internet çekemiyoruz. İnternet olmadığı içinde Kendi imkânlarımla kitaplardan ders çalışıyorum. Bizler 2017’den beri gerek Hakkâri’deki gerek Yüksekova’daki Türk Telekom’a dilekçelerimizi gönderdik. Buradaki bayilere sorunu birçok kez anlattık. Bize tek dedikleri şey dilekçeleri bırakın ilgileneceğiz. Sizi arayacağız gibi şeylerdi. Ama 7 yıldır bu sorun hala çözüme kavuşmuş değil. Bu mağduriyeti sadece ben öğrenci olarak yaşamıyorum. Bu sokakta yaşayan herkes mağdur” dedi.

Üniversite sınavına hazırlanan Medine Adar, Nimet Adar ve Pervin Adar da, sınava İnternet üzeri çalıştıklarını fakat altyapı olmadığı için evlerinde internet bağlantısı olmadığını aktardı.

Mağdur olduklarını belirten öğrenciler yetkililerden yaşadıkları sokakta İnternet altyapı çalışmalarının başlatılmasını istiyor.

Fs-2

Kızz

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ