YÜKSEKOVA

Karay’ın katil zanlısı hakim karşısına çıktı

İstanbul’da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Aydın Karay’ın katil zanlısı hakim karşısına çıkarken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Abone Ol

YÜKSEKOVA - Yüksekovalı Aydın Karay, İstanbul Beylikdüzü’nde 1 Eylül 2023 tarihinde alkollü olduğu iddia edilen Yusuf Ceyhun Türkgenç’in bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda Karay hayatını kaybederken, cinayet zanlısı şahıs polisler tarafından yakalandı. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanan Türkgenç, bugün hakim karşısına çıktı. 
Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma saat 15:00 sıralarında başladı. 

Mahkeme heyeti ilk olarak sanık Türkgenç’i dinledi. Olay günü antidepresan ve alkol aldığını iddia eden sanık Türkgenç, “Pişmanım, öldürme niyetim yoktu. Markette tartıştığım kişi olduğunu sandım” şeklinde konuştu. Sanık avukatları ise Karay’ın hayatını kaybetmesinde hastaneye geç kaldırılmasının etkili olduğunu iddia etti. 

Ardından Karay ailesi ile avukatları söz aldı. Aydın Karay’ın annesi ve kardeşi mahkeme salonununda hazır bulunurken, babası ise SEGBİS üzerinden Yüksekova’dan duruşmaya katıldı. Karay ailesi sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirdi. 
Hakkari Barosu ise SEGBİS ile davaya müdahil olmak istedi ancak Baro Başkanı Ergün Canan’ın talebi ‘suçtan doğrudan zarar gören taraf olmadığı gerekçesiyle’ mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 

Mahkeme heyeti aile, avukat ve tanıkları dinledikten sonra davayı 7 Haziran 2024 tarihine erteledi.