Türkiye genelinde Yükseköğretim kurumları sınavının tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Yüksekova’daki öğrenciler de hayallerini kurdukları bölümlere  yerleşti. 

Kaymakam Akın, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  verilen yemekte üniversitelerinTıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Bölümlerini kazanan öğrenciler ile bir araya geldi.

İlçenin Güngör mahallesinde bulunan Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi'nde öğrencilere verilen yemeğe Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ,Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İlçe Milli Eğitim şube müdürü İskender Akdoğan'da katıldı.

Öğrenciler ile burada bir süre sohbet eden Kaymakam Akın, sorun ve taleplerini dinledi.

Yüksekova’mızın başarısı için önemli bir adım olduğu belirten Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, “İlçemizden Anadolu’muzun güzel yerlerini kazanan özellikle, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi,Hukuk ve Eczacılık Fakültesini kazanan öğrencilerimizle bir araya geldik. Hem onları tebrik ettik hem de onlarla tanışmak için biraraya geldik. Hayatları boyunca kendilerine mutluluklar diliyoruz. Milletimize çok güzel hizmetler yapacaklarına inanıyoruz. İnşallah hepsi tek tek güzel yerlere gelirler. Yüksekova’mızave milletimize katma değer üretmeye  devam ederler. Hepsinin başarıları için alınlarından öpüyorum. Ayrıca ilçemizde 423 kardeşimiz, öğrencimiz bu sene üniversitenin farklı bölümlerine yerleşti. Onları da tek tek tebrik ediyorum. Hepsinin geleceğe umutla bakmalarını istiyorum. Bizde elimizde geldikçe hepsine destek vereceğiz. Şimdiden hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Man5

Man4

Man3

Man2-3

Man1-138

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ