Yerel

Kaymakam Çimşit üniversitelere yerleşen öğrencilerle bir araya geldi

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi ve İlim Yayma Cemiyetinin destekleriyle açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursunda (DYK) eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Abone Ol

 ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ 

Yüksekova ilçesinde Destekleme ve Yetiştirme Kursunda (DYK) eğitim öğretim yılı boyunca yaklaşık 270 öğrenci faydalandı.

Geneli maddi imkanı olmayan öğrencilerden oluşan kursta  öğretmenlerin yoğun çabalarıyla sınava hazır hale getirilen öğrencilerden  73’ü üniversitelerin çeşitli fakültelerine yerleşirken 57 öğrenci de  Yüksekokulların farklı bölümlerine yerleşti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Atilla Yiğit,Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan , Sosyal Yardımlaşmave Dayanışma Vakfı Müdürü Emir Özdil ile  Destekleme ve Yetiştirme Kursunda eğitim gören öğrencilerle  öğretmen evinde bir araya geldi.

Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Çimşit, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi.

 Üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşen öğrencileri tebrik eden Çimşit, imkan dahilinde öğrencilere yardımcı olacağını ifade etti.

  lçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael,Yaptığı konuşmada, Yüksekova eğitim camiasının kendilerine emanet edildiğini söyledi.

Başarı oranı olarak istedikleri seviyede olmadıklarını belirten Atael,”Türkiye ortalamasının üzerini kendimize hedef olarak belirledik. Çok yolumuz var. Bu yolda tek başımıza değiliz. Üniversitelere yerleşen öğrencilerimiz bu yolda kendinden sonra gelen öğrencilere rol model olacaklardır. Kendilerini daha iyi geliştirerek Bizden daha donanımlı olacaklardır. Eğitimle ve diplomayla bir yerlere gelineceği farkındalığının oluşması bizim için mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Atael, desteklerinden dolayı  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit’e öğretmenler, veliler ve öğrenciler adına teşekkür etti.