Kaymakam Çimçit yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yüksekova Kaymakamlığı görevimden, 8 Temmuz 2024 tarihi itibariyle ayrılıyorum. İlçemizde 2,5 yıl çalışmış ve sizlere hizmet etmiş olmanın nasibini, yüce Rabbime şükran duygusuyla birlikte yaşamaktayım. Yüksekova’da çalışmış ve sizlere hizmet etmiş olmak, hayatım boyunca yaptığım en şerefli görevlerden biri olmuştur.

Görev sürem boyunca, Yüksekova’ya ve Yüksekovalılara layık işler yapabilmek için tüm gücümle gayret ettim. İlçemizi, hayatın her alanında daha ileriye taşıyan ve güzelleştiren birçok hizmet, yatırım ve yeniliğe hep birlikte imza attık. Birlikte çalıştığımız süre zarfında, yakın ilgi ve alakası ile sevgi, saygı ve desteğini en önemlisi de dualarını bizden hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli Yüksekovalılara ve tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Misafirperverliği, samimiyeti, dostluğu ve kardeşliği en doğal ve güçlü haliyle sizlerden bir kez daha öğrenmiş oldum. Hayatım boyunca katılmış olduğum en kalabalık düğün ve taziyelerde, birlik ve beraberliğinize ortak oldum. Halaylarınızda en büyük mutluluğu, taziyelerinizde ise en büyük hüznü yaşadım.

Çok güzel hizmet ve çalışmalara hep birlikte imza atmış olmakla birlikte; elbetteki çok arzu etmiş olmakla birlikte henüz tamamlayamadığımız, dahası hiç başlayamadığımız ve İlçemiz için çok önemli olan iş ve projeler de bulunmaktadır. Tamamlayamadığımız ve henüz başlayamadığımız tüm iş ve projeler ile ilgili olarak, tüm sorumluluğun da şahsıma ait olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de kuşkusuz İlçemiz için atılması gereken çok önemli adımlar, yapılması gereken iş ve projeler vardır. Ancak sizlerin mevcut bu birlik ve beraberlik anlayışı sayesinde, ihtiyaç duyulan tüm hizmet ve projelerin en kısa sürede tamamlanacağına ve İlçemizin, Türkiye Yüzyılında bölgemizin parlayan yıldızı olacağına yürekten inanıyorum.

İlçemizden ayrılırken gönlümüzün Yüksekova ve sizlerin sevgisiyle dolu olduğunu bilmenizi istiyor, gönlünüzde ufak da olsa bir yer edinebilmiş olmanın ümidini taşıyoruz.

Bu vesileyle; bizlere bu güzel toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, özelliklede 261 İlçe Şehit ve Gazimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Yüksekovalı Kardeşlerimi Allah’a emanet ediyorum.

En Büyük hayalinizin ve tüm hayallerinizin gerçek olması dua ve temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ