YÜKSEKOVA

Kazaların sıklıkla meydana geldiği Dağlıca yoluna trafik ışığı bırakılıyor

Yüksekova’da Yeni Mahalle mevkiinde bulunan öğrenci ve sürücülerin yoğun olarak kullandığı Yüksekova – Dağlıca Yolu’nda 4 kanatlı trafik ışığı ve orta refüj yapımına başlandı.

Abone Ol

Yüksekova’da 11. Bölge 117. Karayolu bölge şefliği bünyesinde  Aksan Yol Yapı Ltd.Şti. yüklenici firması tarafından Yeni Mahalle’de bulunan Yüksekova – Dağlıca Yolu’nda 4 ayrı noktaya trafik ışıkları ve orta refüj çalışması yürütülüyor. Faaliyete geçirilen trafik ışıkları sayesinde kavşağı kullanan araçların kontrollü geçişi sağlanmaya başlandı.

Vatandaşın ve sürücülerin yoğun olarak kullandığı güzergâhta trafik ışıklarının faaliyete geçmesiyle birlikte kavşakta araçların kontrollü geçişi ve trafiği rahatlatlatması bekleniyor. Sık sık kazaların meydana geldiği güzergahta trafik ışıklarının yanı sıra yolun daha güzel ve bakımlı görüntüye kavuşturulması için orta refüj çalışması da beraberinde yürütülüyor.

Yetkililer çalışmalarla birlikte orta refüjde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılacağı bilgisini paylaştı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniliyor.