Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova İlçesine gelen Kesk MYK üyesi Erdal Karakuş ve Eğitim Sen MYK üyesi Simge Yardım Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit’i Yüksekova’da ki ofisinde ziyaret etti.

Eğitim Sen ve Kesk’in sorunlarının tartışıldığı ziyarette bütçe konularına  değinen Kesk MYK üyesi Erdal Karakuş Bütçelerin ülkedeki kaynakların, gelirlerin kimlerden toplandığını, söz konusu gelir ve kaynakların kimler için kullanıldığını gösteren bir belge olduğunu aktardı.

Bir ülkedeki mevcut sistemin kimden veya kimlerden yana olduğunu anlamanın en kolay yolu o ülkenin  bütçesine bakmak olduğunu ifade eden Karakuş, Ülkeyi yönetenler yıllardır yaptıkları birbirinin kopyası bütçeler ile tercihlerini hep patronlardan, zenginlerden,sermayeden yana kullanıyor.” dedi.

Karakuş,30 Kasım 2024 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak geniş katılımlı emek mitingine katılım çağrısında da bulundu.

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Eğitin Sen MYK üyesi Simge Yardım’a Kesk MYK üyesi Erdal Karakuş’a ve Yüksekova Kesk temsilciler platformuna nazik ziyaretlerden dolayı çok teşekkür etti.

Gs-5

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ