Yerel

Köşk köyü yolunun genişletme çalışmaları sona erdi

İlçeye 21 kilometre uzaklıkta bulunan Akocak (Heleyis) köyüne bağlı köşk mezrasında il özel idaresine bağlı yol ulaşım hizmetleri ekiplerinin  köy yolunda  yürüttüğü yol genişletme ve stabilize çalışmaları sona erdi.

Abone Ol

ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

2 kilometrelik yolda çalışma yürüten ekipler genişliği 3 metre olan köy yolunu yer yer 6 metreye çıkardı.

Yolun ince stabilize malzemesini de çeken ekipler yolun ulaşıma elverişli hale getirilmesi için de  bakım onarım çalışmalarını yaptı.

 Yürütülen çalışmalarla Köy halkı köy yolunu artık güvenli bir şekilde kullanabilecek.

 Akocak köyü muhtarı Muhyettin Çirk Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Köşk köyü yolunda genişletme ve stabilize çalışmalarının bittiğini söyledi.

 Yolun özellikle  kış aylarında eziyete dönüştüğünü ifade eden Çirk, "Çok şükür yolumuzun büyük bir kısmı bitti. Artık ulaşımımız daha kolay ve güvenli olacak.  Kış ayında hastamız olduğunda çok sıkıntı yaşardık. İlçe merkezine getirmekte sorun yaşardık. Şuan bu sorunda ortadan kalktı. Allah'ın izniyle en kısa zamanda yolumuzun asfaltlanması içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Desteklerinden dolayı Hakkari Valiliğine Yüksekova Kaymakamlığına ve İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetlerine çok teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.