Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kırsalda yaşayan vatandaşlara yönelik başlatılan kanser taraması çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlileri, Gürkaynak köyüne giderek burada hastaneye gitme imkanı olmayan vatandaşları  köy meydanında toplayarak kanser taraması konusunda bilgilendirdi. Broşür dağıttı.

Ardından köy meydanında toplanan kadınları İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı araca bindirip Yüksekova Devlet Hastanesine götüren ketem birimi ekipleri burada kadınların  sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyor.Hastanede ki işlemleri biten kadınları Ekipler  tekrar araca bindirerek köylerine ulaştırıyor.

Gfdster5

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü ketem birimi personeli  Taybet Dalman yaptığı açıklamada, Köylerdeki ebe arkadaşlarının aracılığıyla önce gidecekleri  köyleri belirlediklerini söyledi.

Daha sonra belirlenen köye gittiklerini belirten Dalman” Burada isteyen hastalarımızın uygunluğunu kontrol ediyoruz. Kontrol ettiğimiz merkeze gelmeye imkanı olamayan hastalarımız için aracımızı ayarlayıp köye gidiyoruz. burada hastalarımızı alıp Yüksekova Devlet hastanesine götürerek mamografilerini çekiyoruz.Ardından İlçe Sağlık müdürlüğüne götürerek rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramalarını yapıyoruz.bu işlemleri yaptıktan sonra tekrar köylerini götürüyoruz.İki haftalık bir sürenin ardından sonuçları pozitif çıkan hastalarımızı gerekli polikliniklere sevk ediyoruz.Hastalarla da iletişime geçip tedavilerini ilerletmeye çalışıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Dsrear5We

Srerwe45

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ