Ekonomi

KPSS şartı aranmıyor! Kamu kurumlarına 13 bin personel alımı yapılacak

Türkiye'de kamuya 13 bin 208 personel alımı başladı. 7 bakanlık ve 27 farklı kamu kurumuna yapılacak bazı alımlar için KPSS ve yaş şartı aranmıyor.

Abone Ol

Türkiye genelinde kamu kurumlarına yönelik büyük bir personel alım süreci başladı. KPSS ve yaş sınırı gibi şartlar aranmadan yapılacak olan alımlarda, 13 bin 208 personelin istihdam edilmesi planlanıyor. 
Çeşitli meslek gruplarına yönelik personel ihtiyaçları karşılanırken, özellikle dönerci, veri uzmanı, sekreter, garson gibi pozisyonlar öne çıkıyor.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kura yöntemiyle 275 personel alınacak. Bu pozisyonlar için başvuru yaparken emekli olmama şartı aranmakta, ancak KPSS'ye girme zorunluluğu bulunmamaktadır.

En büyük alım Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde yapılacak olup, bu kurum 9 bin 690 uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Bunun dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 personel alımı planlarken, Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı, Adalet Bakanlığı ise 400 icra müdürü ve yardımcıları alımı yapacak

Tarım ve Orman Bakanlığı engelli ve eski hükümlüler için 8 kişilik kontenjan açarken, Milli Savunma Bakanlığı 69, İçişleri Bakanlığı ise 23 kişilik kadro açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise 15 kişilik bir alım yapacak.

Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılacak olup, her bakanlık için farklı başvuru süreçleri izlenecek. Adaylar, başvuru koşullarını İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden detaylı olarak öğrenebilirler.