YÜKSEKOVA -  Yüksekovalı Aydın (Mervan) Karay, İstanbul Beylikdüzü’nde 1 Eylül 2023 tarihinde alkollü olduğu iddia edilen Yusuf Ceyhun Türkgenç’in bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonrası hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan Karay, 2 Eylül sabahı yaşam mücadelesini kaybetti. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda gözaltına alınıp tutuklanan Türkgenç, Mart ve Haziran aylarında hakim karşısına çıktı. 
Haziran ayındaki son duruşmada sanığın cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi kararlaştırılarak duruşma 24 Eylül’e ertelendi. 
Karay’ın öldürülmesinin yıldönümünde ailesi adalet talebini yeniledi. Aileden yapılan açıklamada, “İstanbul’da çalıştığı iş yerinde katledilen  evladımız Aydın Karay’ ın katilinin yargılandığı dava devam ediyor. Geçtiğimiz bir yıl boyunca maalesef adalet yerini bulmuş değil. Evladımızın vefatının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen katili henüz cezalandırılmamıştır. İsteğimiz en kısa zamanda sanığın en ağır cezayı alarak adil bir yargılama ile adaletin sağlanmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ