Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayınlayarak önemli uyarılarda bulundu.

Yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışların etkisini artırarak devam ettiğine dikkat çekildi.

Türkiye genelinde sağanak yağış uyarısı

İstanbul da dahil olmak üzere pek çok il için tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Özellikle Karadeniz bölgesi ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar tahmini

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 ile sarı ve turuncu uyarı

Meteoroloji tarafından 14 ile ise turuncu ve sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı yapılan iller; Artvin, Giresun, Rize, Ardahan, Erzurum, Kars ve Trabzon olurken, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Ordu, Samsun, Bartın ve Düzce'ye ise turundu alarm verildi.

İstanbul'da sağanak geçişleri hafta sonu da sürecek

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da görülen gök gürültülü sağanak geçişlerinin hafta sonu da süreceği, yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da, sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü  beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: EN SON HABER