YÜKSEKOVA

Eski Vekil Canan'dan Saldırı Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Yüksekova'daki evine silahlı saldırı yapıldığı iddia edilen Hakkari'nin eski Milletvekillisi Esat Canan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Abone Ol

CHP ve HDP’den 3 dönem Hakkari milletvekilliği yapan Esat Canan'ın Yüksekova'daki evine yaklaşık bir hafta önce kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı yapıldığı iddia edilmişti.

Saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Eski Milletvekili Canan, Benim kimseye bir kinim ve düşmanlığım hiç olmadı' dedi.

Canan; “Birkaç şahıs silahla evime ateş ettiler. Saldırı mıydı, gözdağı mıydı bilemedim. Benim kimseye bir kinim ve düşmanlığım hiç olmadı. Silah sıkan ve sıktıranlarla işim olmaz. Hakkari ilimizde son zamanlarda talihsiz olaylar meydana geliyor. Biz Hakkari halkı olarak bir bütünüz. Birbirimizi sevmek ve desteklemek zorundayız. Büyütülecek bir durum söz konusu değildir. Saldırı ve suikast olarak da görmedim. Arayan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum''

ESAD CANAN KİMDİR?

Hukukçu, Avukat, Siyasetçi, XIX., XXII. ve XXIV. Dönem Hakkâri Milletvekili. 1950, Hakkari / Yüksekova doğumlu. Baba adı Hüseyin, anne adı Gülli. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İngilizce biliyor. Eğitimini tamamladıktan sonra serbest avukatlık yaptı. Demokratik Katılım Partisi Kurucu Üyesi oldu.

Esat Canan, 10 Şubat 1950'de Yüksekova'da doğdu. 20.10.1991 genel seçimlerinde ANAP’tan XIX. Dönem, 03.11.2002 seçimlerinde CHP’den XXII. Dönem, 12 Haziran 2011 seçimlerinde HDP’den XXIV. Dönem Hakkâri Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Daha sonra DKP, SHP, CHP ve HDP’ye iltihak etti. İyi düzeyde Kürtçe ve İngilizce bilen Canan, evli ve 4 çocuk sahibidir.