DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde öldürülen Temer Temel davasının dikkate alınmamasının ve kapsamlı soruşturma yapılması için konuyu Meclis gündemine taşıdı

Temer Temel Cinayeti'nin aydınlanması için yetkilileri göreve çağıran Milletvekili İrmez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Setkar köyünde yaşayan Temer  Temel evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 537 gündür katilleri yakalanamamıştır. bir dosya faili meçhule bırakılmak isenmekte Temer Temel DEM partili kimliği ile tananıyordu. Kimler katletmiştir Yargı ve ilgili kurumlar bu sorunu cevabını vermelidir. Setkar Köyü Tamamıyla Askeri ablukaya alınan bir köy 24 saat izlenmektedir."

"KÖYDE HERKESİN İFADESİ ALINMIŞ OLSA'DA DOSYADA KAYDE DEĞER BİR İLERLEME SAĞLANMADI"

"2023'ün  Temmuz ayına kadar soruşturma kapsamında göz altına sanıklar İ.T. H.T. L.T Kasten adam öldürme şüphesinden tutuklanmıştır. dava ile ilgili gizli tanık ifadeleri de söz konusu dosyada iddiaya göre H.T. adlı sanık intikam sebebi ile Temer Temel'e saldırıyı gerçekleştirmiştir. Savcılığın hazırladığı iddianamaye görede İ.T.  H.T. ve L.T. 2022'den beri bu saldırıyı planlamaktadır. Köyde herkesin ifadesi alınmış olsa'da dosyada kayde değer bir ilerleme sağlanmadı."

"SALDIRI İÇİN SANIKLAR SİLAH TEMİN ETMİŞLER"

"L.T.'nin evinden Temer Temel takip edilmiştir. Savcılığın iddianamesinde Temer Temel Cinayeti detaylıca anlatılmasına rağmen duruşma hakimliği delil yetersizliğinden  dolayı sanıkları tahliye etmiş ve serbest bırakmıştır.  Saldırı için sanıklar silah temin etmişler. Şuan itibari ile dosya kapsamında tutuklu bulunan hiçbir sanık söz konusu değildir. Biran önce bu saldırı'da bulunan kişilerin açığa çıkartılması gerekmektedir. Çünkü orta'da acılı ve adalet bekleyen bir ailemiz söz konusu bizde katillerin yargı önüne getirilebilmesi için bu cinayetin takipçisi olacağız. İlgili makamlarıda bu cinayetin aydınlanabilmesi için sorumluluğa davetiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Zeki Irmez1

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ