VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi ile ilkokul  birinci ve 9'uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael okula yeni başlayacak miniklerle bir araya geldi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de okul heyecanı başladı. Okula uyum sağlamak için 4 Eylül itibariyle birinci sınıflar okullardaki yerlerini alırken, ilçede 30 bin öğrenci için de ücretsiz ders ve kaynak kitaplarının dağıtımı sağlandı.

Okulun ilk günü münasebetiyle Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Avukat Mehmet Altun ilkokulunda yeni başlayan öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Sınıfları gezen Atael, öğrencilere başarılar dilerken, velileri de bilgilendirdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, “Uyum haftası kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilerimizle bir araya geldik. Bugün öğrencilerimizi okullarında ziyaret ettik ve hepsinin masalarına kitaplarını bıraktık. .Eğitime her yönüyle hazırız ve başladık. Okul öncesi düzeyde 2 bin 800, birinci sınıf düzeyde 2 bin 700 ve 9. Sınıf düzeyde 2 bin 300 öğrencimiz bu hafta eğitim hayatına başladı.  İlçemizde yeni göreve başlayan 462 öğretmenimizle eğitim kadromuzu daha da güçlendirdik.  Bu sene Yüksekova eğitimde önemli  başarılar sağladı. Bu yıl 20 öğrencimiz tıp fakültesine yerleşti. Önümüzdeki yıllarda hedeflerimiz daha büyük. Eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bizde milli eğitim camiası olarak her öğrencimiz için daima en iyisini yapacağız. Yeni eğitim öğretim yılımızda tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu