Yerel

Muhtar Demir’den Dağlıca yolundaki kazalara önlem çağrısı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca yolunda dün öğlen saatlerinde meydana gelen kazada 10 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Söz konusu yolda daha önce 8 kişi yaşamını yitirmişti. Konuyla ilgili konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir yetkililere seslenerek önlem alınmasını istedi.

Abone Ol

VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ 

YÜKSEKOVA - Yüksekova’ya bağlı Yeni Mahalle ve civarlarında bulunan 1’i lise 3’ü ilköğretim olmak üzere 4 okul ile Yüksekova Gençlik Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Sporları Okullarının olduğu Dağlıca karayolunda yaya kaldırımı ve üst geçitlerin  bulunmaması tehlike saçıyor.

Yaya trafiğinin yoğun olduğu yol güzergâhında daha önce yaşanan kazalarda toplam 8 kişi yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir,  söz konusu yolda üst geçit olmaması nedeniyle şu ana kadar onlarca trafik kazasının meydana geldiğini belirtti.

“Görev Sürem Boyunca  6 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti”

Demir, en son yaşanan kazada çok üzgün olduğunu ifade ederek bu kazaların daha önce de meydana geldiğini söyledi. Demir, "2009'da göreve başladım. görev süresince aynı yolda 6 vatandaşımız kazalar sonucu hayatını kaybetti. Kerem Göksal, Zilan Demir, Faruk Yağan, Meryem Düzen, Leyla Baysal ve en son işte Nüpel Orhan’ın ölümü içimizi parçaladı. Buradan ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Yüksekova’nın en işlek yolları arasında

Konuşmasında yetkililere seslenen Demir, “Neden hiç denetim yapmıyorsunuz. Bu yol Yüksekova’nın en işlek caddeleri arasında yer alıyor. Birçok köy ve mahalle bu yolu kullanıyor. Ayrıca; Şemsettin Onay Lisesi, Sabancı İlköğretim Okulu, İMKB ilk Öğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okullarının bulunduğu yol güzergâhında. Okul giriş ve çıkışlarında bine yakın öğrenci o yolu kullanıyor. Yetkililerin bu konuda duyarlılık gösterip bir an önce bu yolun gerekli noktalarına üst geçit ile yaya geçidi yapması lazım. Bu konuda kendilerine arz ediyorum “şeklinde konuştu.