Binyamin Netanyahu, Tel Aviv’deki askeri karargâhta güvenlik kabinesi ile yaptığı toplantının ardından basına konuştu.

"İsrail'de daha önce böyle bir şey görülmedi. Bu kara günün intikamını güçlü şekilde alacağız" diyen İsrail Başbakanı, "Hamas zalim ve kötü bir savaş başlattı. Bu savaşı kazanacağız ama bedeli çok ağır" dedi.

Netanyahu, "Hamas hepimizi öldürmek istiyor. Bu anneleri, kadınları ve çocukları evlerinde yataklarında katleden bir düşman. Yaşlıları, çocukları, genç kızları kaçıran bir düşman" diye konuştu.

Hamas'ın saklandığı her noktaya ulaşacaklarını belirten ve Gazze halkından bölgeyi terk etmesini isteyen Netanyahu, “Gazze’yi yerle bir olmuş adaya çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın bu sabah erken saatlerde başlattığı saldırılar, İsrail'de şok etkisi yaratırken, Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak Gazze’ye götürdü.

Hamas'ın “Aksa Tufanı” adını verdiği saldırı kapsamında sabah saatlerinde Gazze’den İsrail'e 5 bin kadar roket atıldı.

İsrail, yapılan saldırıya yanıt olarak Gazze Şeridi'ndeki Hamas grubuna karşı "Demir Kılıç Operasyonu" başlattı.

Saldırılarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 300 olarak açıklanırken; Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; Filistinli 232 kişi hayatını kaybetti, bin 697 kişi yaralandı. / rüdaw

Editör: Erkan Çobanoğlu