Yerel

Okullarda çalışacak temizlik personeli alımı!

Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken bu sene de okulların temizlik ihtiyacının önemli bir bölümü toplum yararına hizmet projesi kapsamında göreve başlayacak olan İŞKUR personeli tarafından karşılanacaktır. İşte detaylar..

Abone Ol

2024- 2025 eğitim öğretim yılının yaklaşması ile beraber okullarda bulunan kadrolu temizlik personeli ihtiyacı tekrardan gündeme geldi. Temizlik personeli sayısının yetersiz olması nedeniyle her sene İŞKUR tarafından okullara binlerce temizlik personeli alımı yapılır. Göreve başlamış olan temizlik personeli eğitim öğretim yılının sonuna kadar görevini sürdürür. Söz konusu temizlik personeli toplum yararına hizmet projesi kapsamında geçici süreliğine okullarda görev alır.

Görevlendirmeler İŞKUR üzerinden yapılacak Bu konuda hazırlanmış olan proje sayesinde okulların temizlik ihtiyacının çok büyük bir kısmı karşılanmış olur. Görevlendirilen personel asgari ücret üzerinden yevmiye usulü üzerine çalışır. Söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olup görevlendirmeler ise İşkur İl Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Ancak mevcut başvurularla ilgili herhangi bir duyuru henüz yapılmadı. 2 Eylül ve 6 Eylül tarihleri arasında söz konusu başvurular ile ilgili olarak iş ve işlemlerin başlatılacağı öngörülüyor.

Personel görevlendirme işlemleri okullar açılmadan yapılacak! Okulların açılmasına kalan yaklaşık bir hafta süre boyunca söz konusu personelin okullara görevlendirme işlemlerini tamamlanması oldukça önemlidir. Yaz boyu çeşitli sebeplerden dolayı kullanılan okullardaki çeşitli bölümlerin temizlik ihtiyacı giderilmeden okulların eğitim öğretim yılında başlaması mümkün değildir. Okullara görevlendirilecek olan personel sayısı ise okullardaki öğrenci sayısı ve binanın büyüklüğü ile doğru orantılı olacak şekilde ayarlama yapılacaktır.