Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Yüksekova'da mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren kaybeden Bedrettin Düzen hakkında  sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Düzen'in ölümünün kaza değil cinayet olduğunu savunan Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, "Kürtlerin günlük hayat pratiklerini sürdürdükleri yerlerde on binlerce mayın olması, mayınlı bölgelerde yaşayan sivillerin korunması için gerekli önlemlerin alınmaması, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmelere rağmen mayınların temizlenmemesi toplu cinayete teşebbüstür. Nitekim bugüne kadar yüzlerce sivil yurttaş mayın patlamalarında hayatını kaybetmiştir. Bu ölümlerin bir numaralı sorumlusu, sivillerin bulunduğu yerlere patlayıcı cisim yerleştiren, bunları takip etmeyen ve gerektiği zaman temizlemeyen kamu görevlileridir  Dicle’nin kenarında bir koyun kaybolsa sorumlusunun kendisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, çoban Bedrettin’in ölümünün sorumluluğunu alacak mıdır?" ifadelerini kullandı.

Kürtlerin hayatlarının değersiz olmadığını ve kürtlerin yaşadığı coğrafyanın devasa bir mayın tarlasına dönüştürülmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Parlak, "Hakkari’de bir çobanın ölmesinin kimsenin umrunda olmayacağını sananlar iyi bilmeli ki: Bizler, halkın temsilcileri olarak insanımıza ve doğamıza yönelen bütün katliam teşebbüslerinin karşısında duracağız. Çoban Bedrettin’in katledilmesinin sorumlularını mutlaka bir gün bağımsız yargı önüne çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ