Dem Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun  Parlak yaptığı açıklamada, Hakkari’nin yıllar boyunca bilinçli olarak   yoksul bırakılmış bir coğrafyanın en dezavantajlı şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında,İstihdam alanlarında ,endüstriyel üretimde,kamu yatırımlarında ve birçok ekonomik göstergede en alt sıralarda bulunduğunu ifade eden Parlak şöyle konuştu:

Hakkari ekonomik olarak hem bölgenin hem de Türkiyenin potansiyeli yüksek şehirlerinden biridir.

Yer altı ve yer üstü kaynaklarının bulunduğu  eşsiz doğası,verimli toprakları ve genç nüfusuyla  Hakkari çok yüksek bir ekonomik potansiyele de sahiptir.

Ayrıca Hakkari’nin İran ve Irak’a sınırı olması ve bu sınırlarda 3 gümrük kapısı bulunması nedeniyle yüksek bir uluslararası ticaret potansiyeline sahiptir.

Fakat İktidarların güvenlikçi politikaları ve bölgeye yönelik sömürgeci bakış açısı nedeniyle uluslararası ticaret olmak üzere Hakkari’nin hiçbir ekonomik potansiyeli değerlendirilmiyor.Resmiyette açık olarak görünen gümrük kapılarında ki bürokratik işlemler uygulanan sıkı kotalar askeri önlemler ve benzeri  uygulamalar nedeniyle ticaret neredeyse durma noktasına gelmiştir.

Bunun üzerine bir de yurt dışı çıkış harcının 3 katından fazlasına çıkarılmış olması küçük çaplı ticaret yapan Hakkari halkını da yeni bir ekonomik yıkıma sürükleyecektir.

Önce Esendere sınır kapısı için Ticaret Bakanlığına soru önergesi vermiştik. Şimdi tekrardan başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere bütün yetkilileri sınır ticaretinin önünü açacak düzenlemeleri yapmaya davet ediyorum."

Muhabir: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ