Yerel

Pistten çıkan uçakta bulunan Başkan Büyüksu'dan açıklama

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanarak pistten çıktı. Pistten çıkan uçaktaki yolcular bir saatlik çalışmanın ardından tahliye edildi. Uçakta bulunan Esendere Belediye başkanı Dırbaz Büyüksu açıklama yaptı.

Abone Ol

Ankara'dan saat 11.20'de kalkış yapan AJet'ee ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı yağışlı ve pistin ıslak olması nedeniyle uçak, kayarak pistten çıktı. Uçakta Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye başkanı Fahri Şakarın da bulunduğu 185 yolcu ve 7 mürettebat tahliye edildi. Uçaktaki yolcu ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Pisten Çıkan uçakta büyük bir korku yaşadıklarını belirten Esendere Belde Belediye başkanı Dırbaz Büyüksu şu ifadelerde bulundu;

''Bugün 11:300 uçağı ile Yüksekova'ya doğru gelirken normalde 13:00'de inmemiz gerekirken fakat uçak ilk inişte başarılı olamadı. 2. inişte yani saat 13:15'te tekrar denedi iniş başarılı bir şekilde oldu ama Sanırım zeminin kaygan olmasından dolayı uçak fren tutamadı. Pistten çıkıp çamura saplandı. Biz Yolcular Büyük bir panik yaşadık. Allaha çok şükür tehlikeyi atlattık. Herhangi bir yolcumuz yaralanmadı".