Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin sevilen ve tanınan simalarından Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi geçtiğimiz günlerde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.  

Olayla ilgili gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilirken başlatılan geniş soruşturma devam ediyor.

Sevi’nin öldürülmesi bir çok ulusal ve yerel basında yerini alırken, Hakkari Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Yiğit  konu ile ilgili Rüdawa açıklamalarda bulundu.  

Sevi'nin ölümünün ilçeyi yasa boğduğunu söyleyen Başkan Yiğit olayın detaylarını şöyle anlattı:
"Yüksekova halkı bu konuyla ilgili çok üzgün Yüksekova Ticaret Odası Meclis Başkanı Timur Sevi halk arasında sevilen bir insandı.Timur başkan  saat 10 sıralarında evinin önünde ailesinin söylemi üzerine 3 kişi yanına gelip silahlı saldırıyı gerçekleştiriyorlar. Olay yerinde ağır yaralanan Timur oğlu tarafından hastaneye kaldırılıyor. Doktorlar tarafından müdahalesi yapıldı fakat durumu çok kritikti ve ne yazık ki birgün sonra ölüm haberini aldık. "

OLAY AİLE İÇİ TİCARETTEN KAYNAKLIYDI"
Olayın aile içi problemlerden kaynaklandığını vurgulayan Yiğit, " Timur Sevi’nin 7-8 kurşun bedenine isabet etmişti. Olayı gerçekleştiren zanlının birgün sonra  suç aletleriyle emniyette  teslim oldu. 

Olayın sebebi aile içinde yaşanan ticaretten kaynaklandı. Ve Timur'un  bu ticaretle alakası yoktu. Ailenin diğer bireyleri arasında küçük bir ticari olaydan ibaretti. Ne yazık ki Timur başkanı hedef aldılar. İlçenin Kanaat önderleri olayın daha büyümemesi için büyük çabalar gösteriyor. Bizim de temennimiz o ki olayın daha büyümemesidir. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.  Timur Sevi gibi topluma mal olan bir insanın aramızdan koparılması bizi çok çok üzmüştür’’ dedi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ