YÜKSEKOVA

Sanat sokağındaki çalışmalara tepki “100 bin TL kira ödüyorum çamurdan iş yerime giremiyorum”

Yüksekova’nın Kültür Sanat Sokağı’ndaki elektrik altyapı çalışmaları nedeniyle esnaf mağdur oluyor. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir esnafı ziyaret ederek, çalışmaların hızlandırılması için yetililere çağrıda bulundu.

Abone Ol

Yüksekova’da Kültür Sanat Sokağı ve Eski Cezaevi kavşağında yer altı çalışmaları kapsamında Belediye ve VEDAŞ ekiplerinin kazı çalışması yürütüyor. 45 gündür çalışmların aralıklı devam etmesi bölgedeki esnafı mağdur etti.

Kazılan hendekler ve oluşan toz ile çamur nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını kaydeden esnaf, yetkililerinden çalışmaların hızlandırılmasını istiyor. Konuya ilişkin esnafı ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve yönetimi yetkililere çağrıda bulundu.


Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "45 gündür hepimiz bu sokaklardan geçiyoruz. Esnaf artık iş yapamaz hale geldi. Yazıktır, günahtır. Bu insanlar kira ödüyor, ergi veriyor, SGK primleri yatırıyor, Çalışanların ücretlerini ödüyor. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda burada toplandık. Bu işin 45 gündür  devam etmemesi lazım.Buradan  bütün yetkililere sesleniyoruz. Esnafın mağduriyetini giderin” dedi.

“GECE SAATLERİNDE ÇALIŞILABİLİR”
Gever İş Merkezi’nde esnaflık yapan Fahri Tekçi isimli vatandaş, “Biz yapılan hizmetten şikâyetçi değiliz. Ama hizmet yapıldığı zaman belli bir planla yapılması lazımdı. Bu çalışmaların esnafı mağdur etmemesi için en kısa sürede tamamlanması lazımdı. Gece saatlerinde çalışmalar devam edilebilirdi. Dükkânlarımızın önü kazılmış her yer toz çamur. Esnaf olarak çalışamıyoruz” şeklinde konuştu.

“100 BİN TL KİRA ÖDÜYORUM İŞYERİME GİREMİYORUM”
İşletmesinin önünde kazı çalışması yapılan Esnaf Turan Altan ise, “Şuan kimse bizim kadar sıkıntı çekmiyor. Dükkanıma ayda 100 bin TL kira ödüyorum. Çok mağdurum. yetkililerden çözüm bekliyoruz. Esnaf olarak çamurdan, tozdan dolayı işyerimi açamaz oldum. Bu çalışmalardan ötürü işyerime müşteriler giremiyor.Kazı çalışmları Yükskeova'da hep sonbahar ya da kışın yapılıyor. Bu yüzden çalışmalar yetişmeyip seneyede sarkıyor.  Bu çalışmalar neden yazın başında yapılıp tamamlanmıyor" ifadelerini kullandı.