Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu tarafından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) yapılan girişimler sonuç verdi.

Belde de bulunan Kasran deresine 826 metre çift taraflı duvar ile 2 adet köprü kazandırıldı.

Esendere Beldesinde bulunan Kasran deresi yağışlı havalarda taşarak sel ve taşkınlara neden olurken,sel ve taşkın nedeniyle yerleşim yerleri ve meyve bahçeleri zarar görüyordu.

Belediye Başkanı Büyüksu bu konuyu çözüme kavuşturmak adına Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) girişimde bulundu.

Yapılan girişimler sonucunda Kasran deresi yatırım programına alındı.

Haziran 2024 yılında çalışmaların başlatıldığı kasran deresinde Eylül ayının sonu itibariyle çalışmalar sona erdi.

Cvhfgy

Beldeye  bağlı merkez mahallesinin içinden geçen kasran deresinin yağışlı havalarda sel ve taşkına neden olduğunu belirten Büyüksu,” Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) girişimde bulunduk. Girişimlerimizin sonuç vermesiyle Kasran deresi yatırım programına alındı. Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayının sonunda bitti. Böylelikle yağışlı havalarda oluşan sel ve taşkınların yerleşim birimlerine ve meyve bahçelerine zarar vermesinin de önüne geçilmiş oldu. Desteklerinden dolayı Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü’ne Hakkari Valiliğine ve AK Parti Hakkari İl Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ