Yerel

Şemdinli'de el sanatları sergisi düzenlendi

Şemdinli'de ‘Hayat Boyu Öğrenme' programı kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile Aile Destek Merkezi tarafından el sanatları sergisi düzenledi.

Abone Ol

Öğretmenler Evi bahçesinde düzenlenen sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Şemdinli Halk Eğitim Merkezi müdürü Bülent Saraç, Halk Eğitim Merkezilerinin temel görevi her zaman her yerde herkes için hayat boyu eğitim faaliyetleri olduğunu dile getirdi. 

Saraç, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Şemdinli Halk Eğitim Merkezimizde bin 290 kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam on beş bin 700 kişi kaydedilmiş bunların içerisinde iki bin 246 bayan ile bin 340 erkek kursiyer sertifika almıştır. Halk Eğitim Merkezimizde kilim, el sanatları, nakış gibi kültürel değerleri günümüze taşıyan kurslarımızın yanında yabancı dil çeşitli spor, müzik kursları ve daha birçok kursumuz yer almaktadır" dedi.

Şemdinli Öğretmenler Evi bahçesinde düzenlenen yıl sonu sergisinde, Folklor gösterisi ve müzik dinletisinin ardından sergiyi gezen Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve beraberindeki protokol, sergilenen ürünleri tek tek gezerek kursiyerlerden bilgi aldı. El emeği göz nuru birbirinden güzel kültürel öneme sahip ürünlerin sergilediği sergi büyük ilgi gördü.
 
Sergi açılış programına, İlçe Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Şemdinli Garnizon Komutanı Mustafa Özay, İlçe Belediye Başkanı Fahri Şakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Saraç, Kurum Müdürleri, Öğretmenler usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.