2024 -2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla Türkiye genelinde öğrenciler ders başı yaptı.

Ancak Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı köy ve mezralardan taşıma ile okula giden öğrenciler taşıma olmadığı için okula gidemedi.

Yapılan ihale de kırıma gidilmesi nedeniyle müteahhitler tarafından servis şöförlerine sunulan ücretin kendilerini tatmin etmemesi nedeniyle birçok servis şöförünün taşıma yapamadığı durumdan en çok etkilenen çocukların ise bu nedenle bir hafta boyunca okula gidemediği iddia edildi.

Bu durumun bir an önce çözülmesini isteyen veliler duruma tepki gösterirken öğrencilerde mağduriyetlerini dile getirdi.

Hakkari eski Milletvekili Hakkı Töre Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada şemdinlide bir haftadır taşıma olmadığı için öğrencilerin okula gidemediğini söyledi.

Yapılan İhalede kırıma gidilmesi nedeniyle bu mağduriyetin yaşandığını belirten Töre şunları kaydetti:

Geçen sene minübüs şöförlerine verilen parayı tekrar teklif ediyorlar. Haliyle bu durum şöförleri de mağdur ediyor. Buradan Milli Eğitim Bakanımıza ve Hakkari Valimize sesleniyorum. Bu duruma bir çözüm bulun.

Bizim çözüm önerimiz de şudur devletin taşıma için verdiği parayı öğrencinin velisine versin.

Her İl her ilçede  her köy her mahalle bu parayla kendileri araba tutsun Müteahhitleri ortadan kaldırsın.Türkiyenin genelinde okullar başlamış ama Şemdinlide bir haftadır öğrenciler okula gidemiyor.Bu mağduriyet giderilsin artık.

Grsetre45

Köy sakinlerinden Mervan Marmara ise "Yapılan ihalede kırımlar yapılıyor. Bu da servis şöforlerine yansıtılıyor. Mazot pahalı zaten adamların masrafını karşılamıyor.Onlarda zor duruma düşüyor bizlerde zor duruma düşüyoruz. Bir haftadır okul açılmış öğrencilerimiz gelemiyor."

Vatandaşlardan Ayhan Töre ise  Benim iki öğrencim var biriliseye gidiyor  ortaokula. Taşıma sıkıntısından dolayı malesef gidemiyor öğrencilerimiz. Ya bu taşıma işleminin kaldırılması lazım yada buna bir çözüm bulunması lazım.dedi.

Diğer vatandaşlarda evlerinde LGS öğrencisi ortaokul ve ilkokul öğrencisi olduğunu belirterek yaşanan bu duruma tepki gösterirken,köy ve mezrada yaşayan  öğrenciler ise yaşanan bu durumun kendilerini çok kötü etkilediğini, okul heyecanı yaşadıklarını  okula gitmek için çok heveslendiklerini ancak heveslerinin kursaklarında kaldıklarını belirtti.

Vcbcgd
 

Editör: Erkan Çobanoğlu