Tüm ateşkes çağrılarına rağmen savaş suçu işlemeye devam eden İsrail, Refah bölgesinde yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır kenti bombaladı.

Şemdinli’de Cuma namazı sonrası  Gazze'de aylardır sürmekte olan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek için düzenlenen "Soykırıma Hayır" yürüyüşü kalabalık kitlenin katılımıyla gerçekleşti. Şemdinli’de  Ulu Camii önünde yürüyüşe geçen vatandaşlar Cumhuriyet Caddesi üzerinde "Kahrolsun İsrail" sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından yapılan kitle basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında  "Yıllardır Siyonizm İsrail devletinin saldırıları sonucu binlence Filistinli katletildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı, sakat bırakıldı ve göçe zorlandı. Binlerce Gazzelli evleri ve arazileri hukuksuz şekilde işgal edildi. Gazze'de çocuklar, kadınlar, masum insanlar ölüyor. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet uygulanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi dünyanın gözü önünde Gazze'ye soykırım uyguluyor. Hastaneler, okullar, pazar yerleri acımasızca vuruluyor. İnsanlık dışı ne varsa şu an Gazze'de yaşanıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından Filistin için dualar edildi.

72-194

71-231

74-128

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ