Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin'in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Gazeteci Yazar Elif Ergu Demiral'ın yazdığı ve Türkiye' de birçok başarılı girişimci kadın hikayelerini konu alan kitap üzerine söyleyişi gerçekleştirildi.

Van Kültür ve Sanat Merkezindeki Üvercinka'da düzenlenen söyleşiye Van, Hakkari ve Yüksekova'dan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve iş insanları katıldı.

Kadın konulu hikayelerin ele alındığı söyleşide cesaretin, başarının, azmin, dayanışmanın ortak bir dil olduğu vurgulandı.

Sunumundan dolayı Gazeteci Yazar Elif Ergu Demiral'a teşekkür eden Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin, "Hepimizi bu ortak dille konuşmaya ikna ettiği için, umudun hep var olduğunu, kadınların daha çok STKlar ile dayanışma ile örgütlenme ile başarabileceklerini anlattığı için minnettarız" dedi.

"Sınırları Aşan Kadınlar " kitabının son sayfasında 'Şansınıza değil, emeğinize güvenin' cümlesinin çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Keskin, "Ruhunuzun beslenmesi için üretin diye nokta koymuş. Bizler Doğu kadını olarak noktadan tekrar satir başı yapmaya ve hikayelere yenisi eklemek için Elif hanımı Hakkari iline davet ettik en kısa zamanda umarım davetimize karşılık vereceğine eminiz. Ev sahipliği ile bizleri çok güzel ağırlayan Van İş Kadınları Derneği ve Osman Nuri Yıldız' a teşekkür ederiz. Van iş Kadınları Derneği Başkanı Sayın Meral Ayhan'a, Yüksekova ilçesinde bizleri böyle anlamlı günde yalnız bırakmayan Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği başkanı İpek Arslan, Demeter Kadın Kooperatifine, İç Mimar Dilara Öner' e teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Program sonrası Hakkari Merkezli Lilyana Kadın Kooperatifi tarafından Gazeteci Yazar Elif Ergü Demiral'e Hakkari yöresel ürünleri ve yöresel giyimli bebek hediye edildi. / il sesi gazetesi

Editör: Erkan Çobanoğlu