İstanbul Sarıyer’de Boğaz’daki tarihi yalıda filmleri aratmayan soygun yaşandı. Kireçburnu Mahallesi Haydar Aliyev caddesi 21 numarada bulunan Azerbaycan merkezli NAB Holding’in şirket merkezi olarak kullandığı tarihi Memduh Paşa Yalısı’ndaki soygun gecen cumartesi günü sabaha karşı 03.00 sıralarında yaşandı.

Polisin tespitine göre yaklaşık 1 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak şirkete işe girip yalının gece bekçiliğini yapan Ahmet Y., gece saatlerinde binanın alarmını devre dışı bıraktıktan sonra bir kamyonet içinde yalının kapısına yanaşan kar maskeli ve siyah kıyafetli 4 şahsı içeri aldı. Maskeli hırsızlar ve bekçi yalıdaki 4 kasanın kapısını kırdı sonra kasalardaki 130 milyon lira değerinde olduğu ifade edilen dövizi 4 ayrı çuvalla kamyonete taşıyıp yükledikten sonra ortadan kayboldu.

Kamerayı unuttular

Soygun, yalıya dün sabah iş başı yapmak için giden Ümit E.’nin ihbarıyla ortaya çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yalı içinde ve çevresinde incelemeler yaptı. Polis, bekçi Ahmet Y.’nin güvenlik kamera sistemini devre dışı bırakmayı unuttuğunu tespit etti. Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 4 suç ortağıyla birlikte bekçi Ahmet Y.’yi yakalama çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: MİLLİYET