YÜKSEKOVA

Tarım Müdürlüğü ekipleri Yüksekovalı çiftçileri tarlada bilgilendiriyor

Yüksekova’da Bitkisel Üretim Planlaması kapsamında çiftçiler Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirildi.

Abone Ol

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurum personelleri 2025-2027 yıllarını kapsayan Bitkisel Üretim Planlaması ile ilgili çiftçileri tarlada bilgilendiriyor.

Ekipler hafta sonu mesaisinde ilk olarak ilçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tatlıcak(Zevkan) Köyünde öğretmenliğin yanı sıra çiftçilikle uğraşan İlhan Turfand’ın ziyaret etti.

 Tarım müdürlüğü ekipleri kendi imkanları ile damlama sulama sistemi ile sulama havuzu kuran ve bahçesinde ceviz, kayısı gibi meyve fidanları dışında karpuz, domates, biber, salatalık ve benzeri bir çok sebzeyi yetiştiren Turfand’ı tebrik etti.


Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emin Yiğit çiftçi Turfand’in destekçisi olduklarını ve gereken destekleri sağlayacaklarını ifade etti.
Ekipler daha sonra ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş(Şıtazın) Köyünü ziyaret ederek çiftçileri bilgilendirdi. Bitkisel Üretim Planlaması ile ilişkilendirilmiş yeni bitkisel üüretim destekleme modeli, üretim planlaması ve çiftçi kayıt sisteminde yapılan değişiklikler ile ilgili Yeşiltaş köyünde çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı. Çalışma ile ilgili sunumu Ziraat Teknikeri Uğur Bahadır yaptı.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen bilgilendirme sonunda çiftçilerin istek ve talepleri not edildi.