YÜKSEKOVA

Tarım sınıfı öğrencileri elma hasadı yaptı

Yüksekova Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin okul müdürü ve tarım sınıfı  öğrencileri Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile birlikte Bulgurlu (navdiyan) köyüne giderek elma hasadı yaptı.

Abone Ol

Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde 2 yıldır açılan tarım sınıfında öğrenciler tarımın inceliklerini öğreniyor.

Okulda teorik ve uygulamalı olarak ders gören öğrenciler Okul müdürleri Enver Yaşar ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit ile birlikte Bulgurlu köyüne giderek burada  Nahit Çiftçi isimli bir çiftçinin bahçesine giderek  elma hasadını gerçekleştirdi.

Hasadı yaparken elmanın dala zarar vermeden  nasıl koparılması gerektiğini de pekiştiren öğrenciler topladıkları elmaları kasalara doldurarak Çiftçi Nahit Şener'in evinin önünde stokladı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli Fatih Azizoğlu Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin tarım sınıfı öğrencileri ile birlikte Bulgurlu köyüne geldiklerini belirterek "Öğrencilerin iki yıl boyunca okulda gördükleri eğitimlerle beraber uygulamalı bir şekilde kendilerine Bahçe zararları ve bitki zararları ile ilgili kısa bir eğitim verdik. Ardından öğremcilerimizle beraber elma hasadını gerçekleştirdik.Elma hasadından hem biz hem çiftçi hem de öğrenciler memnun kaldık."dedi.

Çiftçi Nahit Şener  ise" Bulgurlu köyünde çiftçilik yapıyorum.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü ve tarım sınıfı öğrencilerini bahçemde konuk ettik.
Burada öğrencilere bahçe bakımı nasıl yapılır meyve bahçelerine nasıl bakılıyor onları gösterdik.Yaklaşık 20 ton elmamızın hasadını yaptık.İhtiyacımız kadar olan elmalarımızı alıyoruz.Geri kalan elmalarıızın birkısmını satıp bir kısmını da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz." dedi.

Tarım sınıfı öğrencilerinden Yücel Görez ise" Bugün bulgurlu köyünde elma hasadı yapacağız. En azından burayı görme fırsatımız oldu. Elma hasadını yaparken nasıl uygulamalı yapacağımızı öğreniyoruz."ifadelerini kullandı.