Yerel

Tek giriş çıkışı olan Hakkâri’ye 30 milyonluk yeni köprü

2 ülkeye sınır olan dik yamaca kurulu kent merkezi ile dikkat çeken Hakkâri’ye araçla ulaşım, tek giriş ve çıkıştan sağlanıyor. Zap suyu Nehri üzerindeki tek köprüden girilen kentten, aynı köprüden de çıkılıyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından 30 milyona ihaleye sunulan köprü yüklenici firma tarafından yapımına başlandı.

Abone Ol

MEHMET ÖZKAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
HAKKARİ -
 Doğu Anadolu Bölgesi’nin en dik ve engebeli arazi yapısına sahip illerinin başında yer alan Hakkâri’de, dik yamaca kurulan kent merkezine araç ulaşımı için giriş ve çıkışlar zap nehri üzerinde yer alan 100 metre uzunluğundaki, yine tek gidiş ve gelişe sahip demir köprüden yapılıyor. Van ve Şırnak yönünden gelen araçlar, kent merkezine ulaşmak için geçtikleri köprünün ardından, yaklaşık 5 kilometre sonra kent merkezine varabiliyor. Araçlar aynı güzergâh ile aynı köprüyü kullanarak geri dönüyor. 1960 yılında yapılan demir köprü sağlamlığını kaybettiğinden dolayı Karayolları 11. Bölge Van Müdürlüğü tarafından 30 milyona ihaleye sunulan yeni bir köprü yüklenici firma tarafından yapımına başlandı.


Mevcut köprüsün zamana yeni düştüğünden dolayı geçişlerde sıkıntılar yaşandığını belirten Hakkari valisi ve belediye başkan vekili Ali Çelik, Yeni yapılan köprünün nisan ayında hizmete sunacaklarını söyledi.
Çelik, ‘Eski köprümüz prefabrik yapı üzerinde yapılmış bir köprü. Zamana yeni düştüğün den dolayı geçişlerde sıkıntılar yaşanıyordu. Zap suyu üzerinde bulunan köy köprülerin de yapılması için çalışmalar başlatmış durumdayız.  Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak yolu artık daha güvende olacak.’ dedi.

Yüksekova halkın sesine açıklamada bulunan Hakkâri’nin yaşayan tarihi olarak bilinen Enver Özkahraman, ‘Hakkâri depin köprüsü 1960 yıllarda yapıldı. Eskiden Çukurca’ya şuan seyir tepe denilen yerin dibinden gidiliyordu. Van’a ise depin deki lokantaların olduğu zap’ın diğer tarafında geçiş sağlanıyordu. Depin köprümüz Tarih kokan bu köprü. inşallah yıkılmaz o sağlamlıkta o güzellikte bir köprü yapmak kolay değil.