Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, sporun tabana yayılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması amaçlarıyla Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) projesi kapsamında Hakkari’de 7 / 9 Temmuz tarihleri arasında Hentbol grup müsabakaları düzenlenecek.

Program kapsamında aralarında deprem bölgesi illerinin de bulunduğu 9 ilden 18 takımın sporcu, yönetici ve antrenörleri Hakkari’ye geldi.

Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek Kadın – Erkek Hentbol Grup Müsabakaları öncesi kente gelen sporcular kortej halinde Çevre yolundan Hakkari Valiliği önüne geçti.

Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve şube müdürlerinin de eşlik ettiği sporcular Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren sporcu ve antrenörlerini isimlerinin bulunduğu siyah pankartın arkasında yürüdü.

Burada kısa bir açıklama yapan Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Hakkari’nin bu sezon toplam 3 branşta grup müsabakalarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Bu kapsamda kente gelen sporcu, yönetici ve antrenörlere hoş geldiniz diyen Müdür Yıldırım, depremde yaşamını yitiren spor camiası ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Açıklamanın ardından kentte bulunan 200 kişilik kafile Meydan Medresesi, Seyir Tepesi gibi kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. /hakkari il sesi 

Editör: Viyan Orhan