Fc6F9A86 3738 45Cf Aa88 F03C7E4Cdae02015 yılında Hakkari HDP Merkez İlçe Eş Başkanı olarak görev yapmış olan Mine Sevjin Alçiçek, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybetti. Ancak bu trajik olay sonrasında bazı medya organları ve sosyal medya kullanıcıları, Alçiçek’in fotoğrafı yerine eski belediye meclis üyesi Neslihan Kanat’ın görüntülerini kullanarak yanlış bilgi yaydı.

Neslihan Kanat, bu durum üzerine harekete geçerek, fotoğraflarının izinsiz bir şekilde paylaşılmasından ötürü haber siteleri ve sosyal medya kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu. Kanat, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "23 Ekim 2024 tarihinde Ankara TUSAŞ'ta meydana gelen menfur terör eylemi neticesinde, bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında şahsıma ait daha önce çekilmiş olan fotoğraflarım kullanılarak hedef haline getirildim. Mine Sevjin Alçiçek adı altında, adeta benmişim gibi fotoğraflarım paylaşılmıştır. Bu durum, habercilik etiği ile bağdaşmayan ahlak dışı bir eylemdir ve bu paylaşımları şiddetle kınıyorum. Söz konusu paylaşım sebebiyle büyük bir mağduriyet yaşıyorum" dedi.

Kanat, ayrıca, kendisi hakkında asılsız haber yapan kişi veya kişilerden de ayrıca şikayetçi olacağını kamuoyuna duyurdu. Avukatı Evin Tan Demirkan ise müvekkilinin hukuk devleti ilkesi kapsamında lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini vurguladı. Tan Demirkan, müvekkilinin fotoğrafının kişisel veri mahiyetinde olduğunu ve izni olmaksızın hukuka aykırı bir şekilde paylaşılmasının suç teşkil ettiğini belirtti.

Ayrıca, kamuoyunu aldatıcı ve müvekkilini hedef gösteren haber veya paylaşımlar yapan kişi veya kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Tan Demirkan, aldatıcı haberlerin erişime kapatılması için de gerekli başvuruları yaptıklarını duyurdu.

Bcf1C96A 261F 4Cfb 8B4C 7D5Ed1E718D5
 

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVAHALKINSESİ