VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

YÜKSEKOVA-Eğitimci ve yazar Alişan Kapaklıkaya, Yüksekova Belediyesi tarafından düzenlenen programla “İlham veren Öğretmen, Ailede Etkili İletişim ”konulu iki söyleşi gerçekleştirdi. Son etkinlikte anlattığı ve kaleme aldığı hikayeleriyle milyonları derinden etkileyen Aile Danışmanı ve Yazar Kapaklıkaya Yüksekovalılarla bir araya geldi.  

Televizyon programlarında anlattığı ‘Siyah Pantolon Hikayesi’ ile önemli bir hayran kitlesi kazanan Kapaklıkaya ilk olarak Yüksekova Gençlik Merkezinin Konferans Salonunda ‘İlham veren Öğretmenler ’konulu söyleşisiyle öğretmenlerib karşısına çıktı. Daha sonra aynı konferans salonunda  ‘Ailede Etkili İletişim’ konulu söyleyişle ailelerle bir araya geldi.  

Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael’in  hazır bulunduğu söyleşide hayal kurmak, sevmek ve istekler doğrultusunda çalışılması gerektiğinin yanı sıra kendi hayatından kesitler sunarak anlattığı hikayelerle öğrencilerle arasında bağ kuran Kapaklıkaya gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

HEM GÜLDÜLER HEM HÜZÜNLENDİLER

Kapaklıkaya, günün ikinci söyleşisinde  aileler ve çocuklarıyla buluştu.  Söyleyişiyle yoğun ilgi gösteren Yüksekovalılar salonu hınca hınç doldururken, Kapaklıkaya’nın anlatımlarıyla hem güldüler hem de hüzünlendiler. Yaşamı boyunca başından geçen süreçleri paylaşan Yazar Alişan Kapaklıkaya, ailelere, çocuklarına nasıl davranmaları, eşlere ise nasıl uyum içerisinde bir hayat sürdürebileceklerine dair sunum eşliğinde önemli bilgiler verdi. Program, Yazar Kapaklıkaya’ya sevenleri için kitaplarını imzalatıktan sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: ULAŞ GÜVEN