Yerel

Vali Çelik, Irak sınırında incelemelerde bulundu

Hakkari Valisi Ali Çelik, Irak sınırında bulunan Derecik ilçesine bağlı Anadağ, Gelişen ve Uslu köylerinde yapılan hizmetleri denetledi.

Abone Ol

Vali Ali Çelik, Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Gelişen Köyü’nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeyi ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte 13 kilometrelik Gelişen-Koryürek yolunda yürütülen 1. ve 2. kat sathi kaplama asfalt yapım işini denetleyen Vali Çelik, çalışmaların ilerleyişi hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Yol yapım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması için ilgili birimlere gerekli talimatları veren Vali Çelik, köy sakinleri ile bir araya gelerek onların istek ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sonrası basın mensupları ile bir araya gelen Vali Çelik, “Güzel bir hafta sonuydu, çokça muhabbet ettik, dertleştik. Vatandaşlarımızın kendi bahçelerinden yetiştirdikleri nar, incir ve üzüm ikramlarını tatma imkânı yakaladık. Hakkâri deyince algılarda değişiklik var ama şunu bilmek lazım; Derecik, Şemdinli ve Çukurca ilçelerimiz iklim olarak Hakkâri Merkez ve Yüksekova’ya göre farklılık gösteriyor. Buralarda nar, incir, üzüm gibi daha sıcak iklim bitkilerini de rahatlıkla görebiliyoruz. Çok da lezzetli. Herkesi Derecik’te incir yemeye bekliyoruz,” dedi.