Gündem

Vali Çelik, Tuğlu, Yeşiltaş ve Dağlıca köylerini ziyaret etti

Vali Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve birim amirlerinin eşliğinde Yüksekova’nın Tuğlu, Yeşiltaş ve Dağlıca köylerine giderek çiftçilere ziyaretlerde bulundu

Abone Ol

Vali Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve birim amirlerinin eşliğinde Yüksekova’nın Tuğlu, Yeşiltaş ve Dağlıca köylerine giderek çiftçilere ziyaretlerde bulundu. Çiftçilerin köylerinde yaşadıkları sorunlar ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunarak ilgili birimlere talimatlarını iletti.

1500 rakımlı köylerde çiftçilerimizin yürüttükleri tarımsal ve hayvansal faaliyetler hakkında bilgiler alan Vali Çelik, çiftçinin yetiştirdikleri ürünlerini inceledi. Fide dağıtım projelerinden de yararlanan çiftçilerimizin yetiştirdikleri meyve, sebze ve tarımsal ürünleri inceleyen Vali Çelik; Hakkari’de tarım ve hayvancılığın daha da verimli bir şekilde gelişmesi ve büyümesi için çiftçilerimize ihtiyaç duydukları her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Dağlıca köyünde basın mensupları ile röportaj gerçekleştiren Vali Çelik; Köylülerimizin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri adına köylere ulaşımın ve alt yapılarının iyileştirilmesi, tarımsal sulama kanalları ve içme suyu sorunlarının giderilmesi, tarımsal faaliyetlerin ve tarımsal geçim alanlarının artırılarak üretimin desteklenmesi gibi alanlarda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Vali Çelik, basın mensuplarına verdiği röportajın sonunda; “İnşallah çalışmaların ardından köylümüz arıcılıktan tutun da sebze meyveye kadar her türlü tarımsal üretimlerini kendi topraklarında yapmaya devam ederler. Huzuru ekerler, sevgiyi büyütürler, kardeşliği yaşarlar. Hep beraber ülkemizin birliği ve beraberliği için köylerimizin yaşamını zenginleştirmeye çalışacağız.” dedi.

Vali Çelik; ziyaretleri sonrasında tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar geçirmelerini temenni ederken, samimi misafirperverlikleri için teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.