Hakkari Valisi Ali Çelik bir takım ziyaretlerde bulunmak için Yüksekova’yı geldi. Çelik ilk olarak ilçenin Dilekli Kampı’nda Gürbüz ailesinin düğününe katıldı. 
Çelik daha sonra Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve birim amirlerinin eşliğinde Yüksekova’nın Tuğlu, Yeşiltaş ve Dağlıca Köyleri’ne  giderek çiftçileri ziyaret etti. Çiftçilerin köylerinde yaşadıkları sorunlar ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, çözüm yolları üzerinde istişarelerde bulunarak ilgili birimlere talimatlarını iletti.

I M G 4356

1500 rakımlı köylerde Fide dağıtım projelerinden yararlanarak mahsül yetiştiren çiftçileri yürüttükleri tarımsal ve hayvansal faaliyetler hakkındaVali Çelik’e bilgi verdi.

 Çiftçilerin yetiştirdikleri meyve, sebze ve tarımsal ürünleri inceleyen Vali Çelik; Hakkari’de tarım ve hayvancılığın daha da verimli bir şekilde gelişmesi ve büyümesi için çiftçilere ihtiyaç duydukları desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

“KÖYLERDE ULAŞIM, ALT YAPI VE SULAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLECEK”

Dağlıca Köyü’nde açıklamalarda bulunan Çelik, çiftçilerin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri adına köylere ulaşımın ve alt yapılarının iyileştirilmesi, tarımsal sulama kanalları ve içme suyu sorunlarının giderilmesi, tarımsal faaliyetlerin ve tarımsal geçim alanlarının artırılarak üretimin desteklenmesi gibi alanlarda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 

“HEP BERABER KÖYLERİMİZİN ZENGİNLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Çelik konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İnşallah çalışmaların ardından köylümüz arıcılıktan tutun da sebze meyveye kadar her türlü tarımsal üretimlerini kendi topraklarında yapmaya devam ederler. Huzuru ekerler, sevgiyi büyütürler, kardeşliği yaşarlar. Hep beraber ülkemizin birliği ve beraberliği için köylerimizin yaşamını zenginleştirmeye çalışacağız”. 

Vali Çelik, ziyaret sonrası tüm çiftçilere bereketli hasatlar geçirmelerini temenni ederek, samimi misafirperverlikleri için teşekkür etti.

I M G 4358

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ