Yerel

Valilik açıkladı: Hakkari'de 2024 yılında kaç intihar vakası gerçekleşti?

Hakkari Valisi Ali Çelik; İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İlgili Birim Amirleri İle Birlikte Asayiş Toplantısı Yaptı

Abone Ol

Vali Ali Çelik; Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve birim amirleri ile birlikte asayiş toplantısı yaptı. Toplantıda 1-29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı tarihlerine oranla analizini içeren brifingler incelendi.

Toplantıda 1 Ocak 2024 tarihinden 29 Haziran’a kadar meydana gelen intihar olaylarına ilişkin incelemeler de yapıldı. Yapılan incelemelerde; 2024 yılının ilk 6 ayında il genelinde 9 intihar vakasının meydana geldiği, 2023 yılının ilk 6 ayında ise intihar sayısının 16 olduğu ve geçen yıla oranla intihar olaylarının % 44 oranında azaldığı belirtildi. Vali Çelik, intihar eylem planının tüm paydaşlarıyla birlikte sahadaki çalışmaların artırılarak devam edilmesi gerektiğini söyleyerek kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Vali Çelik, ayrıca ilimizde 1-29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı dönemine oranla; Hırsızlık suçlarının %  oranında azalmasında, Kaçakçılık suçlarının ortaya çıkartılması için yapılan başarılı operasyonların % 221 oranında artmasında ve dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 202 şahsın yakalanmasında emeği geçen kolluk görevlilerine teşekkür etti.