Yerel

Van-Mersin uçak seferleri başlıyor!

Uzun yıllardır uçak seferleri ile sıkıntılar yaşayan ve azaltılan uçak seferleri ile beklenilen iyileştirme bir türlü yapılmayan Van'da yeni bir sefer başlıyor.

Abone Ol

 2019 yılında başlayan pandemi sonrası günlük 20 olan uçak seferleri azaltılan ve bir daha eski seviyesine gelmeyen Van için yeni bir uçak seferi haberi geldi.

Günlük olarak İstanbul ve Ankara'ya bir çok seferin yapıldığı belli günlerde ise Trabzon, Antalya, Adana gibi illere sefer düzenlenen Van'da uçuş yetersizliği sorunu uzun süredir devam ediyor. Bir dönemler 20'den fazla günlük uçuşun gerçekleştiği Van'da zaman içerisinde bu sayı 10-12 aralığına kadar düşerken eski uçuş seviyesi bir türlü yakalanamadı.

Eksiltilen uçakların yerine yenisi eklenmezken 2020 yılından sonra Van'a Trabzon seferi gibi yeni bir sefer eklendi. Geçtiğimiz günlerde sefer artırım haberi gelmesine rağmen geçen zamana rağmen bir değişiklik olmazken Van'a yeni bir hat müjdesi geldi.

12 YENİ SEFER BAŞLATILIYOR

Türkiye'nin en yeni havalimanlarından biri olan ve geçtiğimiz ay hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın ulaşım ağını genişletilmeye devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni terminalde önemli açıklamalar yaptı. Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı havalimanında 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini paylaşan Bakan Uraloğlu; "Daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

VAN-MERSİN UÇUŞLARI BAŞLIYOR!

Bakan Uraloğlu'nun saydığı 12 il arasında Van da yer aldı. Bu ay itibariyle Van-Mersin uçuşlarının başlaması beklenirken, diğer seferler ise şu şekilde paylaşıldı; “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız.  Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya'yı, Anadolu'da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını arttırmış olacağız” ifadelerini kullandı.