VAN Edinilen bilgilere göre olay Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde  21 Mart 2022 tarihinde meydana geldi. Hastanede tedavi gören Şemdinli nüfusuna kayıtlı engelli Yusuf Şenlik ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlilerinin tartışma sonucu engelli Yusuf Şenlik’e uyguladığı şiddet hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın ilk gününde şikayetçi olan ancak daha sonra şikayetlerini geri çeken aile, kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla tekrar şikayetçi olacağını açıkladı.

"YERE DÜŞERKEN TEKMELEMİŞLER"

Oğlunu hastanenin kapalı psikiyatri bölümüne götürdüğünü ve orda bırakıp hastaneden ayrıldığını kaydeden baba Mustafa Şenlik, “Bir süre sonra Yusuf rahatsız oluyor. Hemşirelerin odasına gidip rahatsız olduğunu söylüyor. Hemşireler ilgilenmemiş, Yusuf da odasına çıkmamış. Güvenlikçileri çağırmışlar. Güvenlikçiler Yusuf’u salona götürürken darp etmişler, yere düşerken tekmelemişler, sürükleyerek odaya götürmüşler” dedi.

"CEZALARINI ÇEKSİNLER"

Olayın ardından şikayetçi olduklarını kaydeden baba Şenlik, güvenlik personellerinin pişmanlığını ifade etmesi sonucu şikayetlerini geri çektiğini belirterek, “Ama görüntüleri gördükten sonra ciğerlerim acıdı. Görüntülerden sonra davacıyım. Çünkü çocuğumu bilerek çok dövdüler. Orada bulunanlardan birisi müdahale etmedi. Niye müdahale etmediniz? Yüzde 86 ağır engelli, zihinsel ve görme engelli. Rahatsız olduğunda doktorunu çağırsaydınız, müdahale etseydi. Ben onlardan şikayetçiyim. Cezalarını çeksinler, bir daha böyle hareketler yapmasınlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ - BİLAL TİNAR - FERHAT YİĞİT