YÜKSEKOVA

Vedaş personeli atık malzemelerden insan figürü yaptı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Arıza servisi personeli atık malzemeleri değerlendirerek  insan figürü yaptı.

Abone Ol

Yüksekova’da arıza servisinde daha önce çalışan Sabri Akdoğan atık malzemeleri biriktirerek bir insan figürü yapmaya karar verdi.

Arkadaşlarının da desteğiyle arıza servisinin bahçesinde başladığı çalışmasını yaklaşık 1 buçuk aylık bir çalışmanın ardından bitirerek ortaya güzel bir figür çıkardı.

Arıza personeli Ömer Düzen yaptığı açıklamada,daha önce arıza servisinde çalışan Sabri Akdoğan isimli arkadaşlarının atık malzemeleri biriktirerek bir insan figürü yapmak için çalışma başlattığını söyledi.

İlk başta bunun mümkün olacağını düşünmediklerini belirten Düzen şunları kaydetti:

"Arkadaşımız yetenekliydi. bulduğu kabloları, Şartelleri,Emniyet kemerlerini ve telleri değerlendirdi ortaya güzel bir şey çıkardı.Farkındalık yaratmak adına yaptığı bu çalışma bizi de mutlu etti.Bunu Arıza servisimizin bahçesinde sergiliyoruz. Vatandaşlar bu figürü görünce gelip fotoğraf çekiyorlar.Yaklaşık 1 buçuk ay sürdü bunun yapımı biz de arada arkadaşımıza yardım ederek işinin kolaylaşmasını sağlamaya çalıştık."ifadelerini kullandı.