Yüksekova’ya bağlı Akpınar Köyü’nde yaşayan ve 2 üniversite bitiren Ümit Baki ailesi ve köy halkının desteğiyle muhtarlık seçimlerine girdi. Köyün mevcut muhtarına karşı yarışan Baki, bin 500 seçmeni bulunan köyde muhtarlığa seçildi.

Köyyayla

Yüksekova’ya bağlı Akpınar Köyü ile köye bağlı Altınbaşak(Zêrêl), Beşevler  (Rezûk), Dereiçi (Bırdık), Duranlar (Awyan), Ovaiçi (Basan) ve  Kuleli  (Guleder) mezralarına muhtarlık yapan Baki, öncelikli hedefleri arasında yol iyileştirme çalışmaları ve hat şebeke sorununu çözmek olduğunu belirtti. Köy halkın güvenini kazanan Baki, gençliği ve çalışkanlığı ile muhtarlık görevinde başarılı olmak ve gelecek dönemlerde de muhtarlık görevine devam etmek istiyor.

Akpınar Köyü-1

“KÖYÜMDEKİ SIKINTI VE SORUNLARI GİDERMEK İÇİN MUHTAR OLDUM”
Muhtarların yeni dönemde genç olması gerektiğini vurgulayan Baki, “Genç beyinler sorunlara çözüm odaklı yaklaşabiliyorlar. Köylerimizde çok sıkıntı vardı. O sıkıntıları görmezden gelemezdim. Diğer arkadaşlarım gibi belki bende Batıya gidip farklı bir işte çalışabilirdim. Ama köyümdeki sıkıntı ve sorunları gidermek için muhtarlık seçimlerinde adaylığımı koydum “ dedi.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”
Baki bölgede genç muhtar sayısının az olduğunu söyleyerek, “Gittiğim müdürlüklerde ve toplantılarda çok güzel tepkiler alıyorum.  Köyümüzde telefon şebeke sorunu, modern su kanalları ve yol sorunları var önceliğimi bu sorunlara verip, görüşmeler sağlıyorum. Yetkililerden de bu konuda destek istiyorum” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLERDEN DE BU KONUYA DUYARLILIK GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUM”
Baki son olarak gençlere umut olduğunu aktararak, 7 köyümüzde internet altyapısı yok. İnternet olmayınca özellikle öğrenciler çok mağdur oluyor. 2024 teknoloji çağında olmamıza rağmen hala köyümüzde şebeke bile çekmiyor. Bu sorunla yakından ilgileniyorum. Yetkililerden de bu konuya duyarlılık göstermesini bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ümit Baki-1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ