İpekyolu üzerinde  bulunan ve 75. Yatılı İlköğretim Bölge okulu kavşağının altındaki geçitin 2016 yılından bu yana kapalı olduğunu söyleyen köylüler koyunlarını güvenli olarak  daha önceden bu geçitten geçirdiklerini geçidin  kapalı olmasından dolayı araçların geçtiği yoldan karşıya geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çoğu defa araçları durdurarak koyunlarını karşıya geçirdiklerini ifade eden köylüler bazen de koyunlarına arabaların çarptığını çoğu hayvanlarının bu şekilde telef olduğunu yetkililerden alt geçitin açılması için talepte bulunduklarını belirtti.

Köylülerden Mehmet Salih Onat Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada,2016 yılından bu yana alt geçitin kapalı olduğunu söyledi.
Dağda otlattıkları hayvanlarını gün batmadan 2 saat önce ahıra koymak zorunda olduklarını ifade eden Onat” Hava kararmadan önce hayvanları ahıra koymak zorundayız. Çünkü hayvanları yoldan geçirdiğimizde araç çarpabiliyor. Birkaç defa hayvanlarımız bu yolda telef oldu. Sayın Valimizden Kaymakamımızdan bu yolun açılmasını rica ediyoruz.dedi.

Fuat Onat ise “Benim bir sürü hayvanım telef oldu. Çoğu defa ceza yedim.
Eğer bu alt geçit açık olsaydı hayvanlarım telef olmayacaktı. Mağduruz. Çoğu kuruma dilekçe yazdık. Ancak güvenlik gerekçesiyle kapalı olduğunu söylediler bize.Yetkililerden alt geçitin açılmasını istiyoruz.